2 Aralık 2008 Salı

Ahlâk ve Fazilet

Sayın Turgut ALTINOK
Keçiören Belediye Başkanı
Ankara 2 Aralık 2008


Sayın ALTINOK;

Yılmaz Tunca’nın sunduğu programda sizi, dikkatle ve ilgiyle dinledim. “Etkilenmedim” dersem, yalan söylemiş olurum. Zira; “İşte aradığımız devlet ve siyaset adamı budur” dedirtecek tarzda bir YÜKSEK AHLÂK ve FAZİLET örneği verdiniz.

Tarihin, hiçbir döneminde tekzip edilemeyen gerçeği bellidir:

“Bir ülke için en büyük tehlike; idare edenlerin adâletsizlikleri ve ihtirâsları ile, zenginlerinin merhametsizlikleri ve hasisilikleridir.”

Avrupada, Rusya’dan sonra en büyük toprağa sahip olan ve zengin kaynakları bulunan Türkiye’nin hali, içler acısıdır. Büyük halk kitleleri perişan, çaresiz ve fukaralıkla boğuşmaktadır. Rahat olan kesim; sâdece ve sâdece, PARANIN ÜSTÜNDEKİ YAZIDAN başka bir DEĞER ve HEDEF tanımayan VARLIKLI kesimdir.

Büyükşehir belediyeleri ile bu belediyelere ait şirketlerin (BİT) bulaştıkları yolsuzlukları konu etmeniz üzerine, şunu söyleyebilirim:

BAŞTAKİLERİN YOLSUZLUKLARINA HESAP SORMAYAN SİSTEM, EN UÇ NOKTASINA KDAR HIRSIZLARIN, YALANCILARIN, AHLÂKSIZLARIN ELİNE GEÇER.

Bu gerçeği de en güzel Hz. ÖMER, şu sözleriyle ifade etmiştir: “Bir millet icabında idarecilerini acı, acı tenkit etmez ve hesap sormazsa; o idarecileri de, kendilerine yönelik acı tenkitlere, lâzım gelen alâkayı göstermez ve hesap vermezlerse; o idarecilerden ve o milletten hayır gelmez.”

Hz. Peygamberimiz de bu gerçeği, herkesin anlayabileceği şekilde şu hadis-i şerifleriyle beyan etmişlerdir:

“HANGİ MİLLETTE KAZANCI BELLİ OLMAYAN, NE ŞEKİLDE YOPLANDIĞI BİLİNMEYEN SERVETLERLE, SEMAYA DOĞRU ŞEDDÂDÎ BİNALAR YÜKSELMEYE BAŞLARSA, O MİLLETİN İNKİRAZI MUHAKKAKTIR.”

Hatır veya çıkar için günah işleyenlerin çok olduğu ve kamu kaynaklarının yağmalandığı günümüzde; açık kalplilikle yön göstermeye çalıştığınız için bu mektubumu yazdım. Zira; övülmesi gerekenlerin övülmesi, kötülenmesi gerekenlerin kötülenmesi, herkesin en önemli görevidir.
Bir yere aidiyet, gerçeklerin örtülmesi için mazeret ve istisna teşkil etmez.
Bu son cümlemi, herkesin İRFANINA terk ediyorum.
Saygılarımla.
Ecz. Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: