8 Aralık 2008 Pazartesi

Hak ve hakikat

Sayın Rahmi Turan
Hürriyet Gazetesi Yazarı 8 Aralık 2008


Sayın Turan;

8 Aralık 2008 tarihli ve “Bu ülkede doğmak suç mu?” başlığını taşıyan duygu yüklü yazınızı okudum.

Tarihin, hiçbir döneminde tekzip edilemeyen gerçeği bellidir ve bilinmektedir:

İlim adamları, idare adamlarına uşaklık eder hale gelirse,
Toplumun edepsizleri, hayırlılarına galip gelirse,
Toplumun fertleri, nerede “EVET!” ve nerede “HAYIR!” denileceğini bilemez hale gelirse; o toplumun huzur bulması, belâlardan kurtulması ve yükselmesi, asla ve asla mümkün olmaz.

Zirâ; bu duruma düşmüş toplumların gelecekleriyle ilgilenmesi, büyük hedeflere yönelmesi ve üstün bir medeniyeti var etmesi düşünülemez.

Allah, durduk yerde hiçbir milleti cezalandırmaz. Allah, hiçbir canlıya vermediği İRADE ve HÜRRİYET sıfatlarını, insan sınıfına bahşetmiştir. Bu büyük nimet ve ikramın yanında da, milletlere, seçtikleri hayat tarzına göre nereye varacaklarını, açık bir şekilde uyarmıştır.

Uyarılarını dikkate almayan milletlere de; “Benim kurduğum kâinat nizamına gönüllü olarak uymazsanız; kendi cinsinizden insanlar vasıtasıylâ öyle nizamlar kurdururum ki; herkesi inim, inim inletirim.” diye, ihtarda bulunmuştur.

Dikkat edilirse bugün, bütün dünya huzursuzdur ve dünyanın her tarafında kan ve gözyaşı vardır. “AH!” sesleri, “TOP” seslerini bastırmıştır. Evet; bugün, beşeriyetin meydana getirdiği varlık, taşınamayacak kadar ağırdır. İlimi, akılları hayrette bırakıyor. Fenni ve sanatı, gözleri kamaştırıyor. Felsefesi, fikirleri durduruyor. Ama; bütün bu zenginlikler, insanlık âleminin iniltisini dindirmeye yetmiyor. Neden?

Çünkü bugün, hak, hukuk ve adâlet ortadan kalkmıştır ve hâkimiyetler, PARANIN ÜSTÜNDEKİ YAZIDAN başka bir değer ve hedef tanımayanların eline geçmiştir.

Türkiye de, bu oluşumdan payına düşeni almıştır. Açık ifadeyle sorgulamasını bilmeyen ve unutan bir toplum yapısı oluşmuştur. Dolayısıyla toplum, Allah’ın ihtar ettiği CEZAYI, hak etmiş duruma düşmüştür; hak ve hakikatin, gerçekte zulmün kaynağı olan ŞİŞİRİLMİŞ ŞÖHRETLERLE tecellî edeceği zannedilmektedir.

Aksini düşünmek, büyük gafletin devamı anlamına gelir.

Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı.
0216-4181726

Hiç yorum yok: