25 Haziran 2009 Perşembe

Gerçekler unutulmamalıdır.

Sayın Akif BEKİ
Radikal Gazetesi Yazarı
İstanbul 25 Haziran 2009


Sayın BEKİ;

25 Haziran 2009 tarihli ve “Gazeteci zar atar mı?” başlığını taşıyan yazınızı okudum.

Şayet bir gazeteci; Türkiye’yi ve Türk milletini iyi tanımıyorsa, tarih ve coğrafya bilmiyorsa, dünya siyasî tarihini irdelemesini başaramamışsa ve dünya coğrafyasında Türkiye’nin konumunun önemini anlamamışsa; zar da atar, yeri geldiğinde takla da atar. Hattâ, paranın üstündeki yazıdan başka bir değer ve hedef tanımayanlara, uşaklık da eder, kölelik de yapar.

Bu gerçeğe istinaden Hz. Peygamberimiz, “FİRAVUN’A iman edenler, FİRAVUN’dan 40 yıl evvel CEHENNEM’e gideceklerdir” hadis-i şerifleriyle, bütün insanlık âlemini uyarmıştır. İnsanlık tarihi boyunca tekzip edilemeyen gerçek de bellidir:

Her ZALİMİ, mazlum yetiştirir. Zirâ; uşaklık edenleri bulunmazsa; ZALİM, zulmünü yapamaz!

Bu elzem gerçekler bilinmezse; baştakilerin yolsuzluklarına hesap sormayan bir SİSTEM kurulur ve bu sistem, en uç noktasına kadar yalancıların, hırsızların ve ahlâksızların eline geçer.

İşte; bu gerçeklerden uzaklaşan toplumlarda, halkı aydınlatmakla ve doğru istikamette kamuoyu oluşturmakla görevli gazeteciler de, ZAR ATANLARDAN oluşur! Zar atarak kamuoyu oluşturmaya çalışan bu tip gazeteciler; kendi vücut iklimlerinde bulunan, sessiz-sözsüz, bizsiz-sizsiz konuşan; “SUS!” dendiği zaman da susmayan ve adına VİCDAN denilen MÂNEVÎ varlığına danışmadan, her olayı, kendi işlerine geldiği gibi yorumlarlar ki; böyle bir durum, bir millet, bir ülke ve bir devlet için EN BÜYÜK TEHLİKEDİR. Çünkü bu durum, ihtiyatsızlık doğurur. Tarihen sabittir ki; tarih, ihtiyatsızlığa karşı gayet ACIMASIZ ve ZALİMDİR; ihtiyatsız yaşayan milletlerin ACI SONLARINI belgelemiştir.

Bu bakımdan Muğlâk yorumlarda bulunmanıza gerek yoktur; biraz tarih okumanız yeterlidir. Tarihten alacağınız dersle insanlarımızı, daha kolay ve isabetli bir şekilde bilgilendirmiş olursunuz.

Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: