21 Ekim 2008 Salı

AKP ve Fırsatlar.




Sayın Mehmet Tezkan
Vatan Gazetesi Yazarı 26 Aralık 2007

Sayın Tezkan;

25 ve 26 Aralık 2007 tarihli yazılarınızı okudum. Belirttiğiniz gibi AKP'nin elinde büyük fırsatlar vardır. Ama; AKP, bu fırsatları kullanamaz. Kullanmak istese de kullandırmazlar. Sebebine gelince; AKP ve Bilhassa Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi 2002 yılında başlatma gafletini göstermiştir. Ne var ki; dış destekler ve mali kaynaklara dayalı propaganda gücü, gerçekleri örtmüştür. Siz dahî, bunun etkisinde kalarak AKP'nin köylere elektrik, su götürdüğünü başarı olarak göstermişsiniz. Sanki köyler elektiksiz ve susuzmuş gibi....Gerçekler, öyle midir acaba? Güneydoğu ve Doğu'da, geçmiş yıllarda oy patlaması yapan partiler yok muydu? AKP'nin dışında bu bölgelere yatırım yapılmadı mı? Gap Projesi ve yatırımları, bir mucize neticesinde ve AKP zamanında gökten zembille mi indi? Unutmayınız; 1965 yılında topu topu, 400 köyde elektrik ve su vardı. Elektrik dağıtım şebekesi henüz, Türkiye genelinde kurulmamıştı dahi...(Bu husus o kadar önemlidir ki; AKP bu şebekenin bakımını dahi yapamamıştır)..Merek edilmez mi: Kemal Unakıtan'ın 'Babalar gibi satarım' diyerek, ölçüsüzce ve kayırarak sattığı tesis ve kuruluşlar, AKP döneminin tesis ve kuruluşları mıydı?

Sayın Tezkan; maksadım övmek veya yermek değildir. Herkes, Türkiye'deki meselelelere doğru teşhis koymalıdır. Doğu ve Güneydoğu'daki yaşananlar, bir hak talebi esasına dayalı değildir. Yaratılan olaylar, dış odakların, Türkiye üzerinde oynamak istedikleri BÜYÜK OYUNUN parovasıdır ve Türkiye'yi zora sokmak içindir.(Başarmışlardır da....). Gafletimiz devam ettikçe de, daha büyük belâlarla katşılaşacağız. Bir hususu daha belirtmek istiyorum: Doğu ve Güneydoğu'daki insanlarımız, DEVLETİN değil; ağaların, feodal yapı sahiplerinin, tarikat liderlerinin ve bölge aristokratlarının baskısı altındadır. Bu bölgedeki yatırımları engelleyen, iş makinelerini yakan, bölgedeki müteahhitleri kaçırtan ve çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden katliâm yapan; bugün, halkın özgürlüğü için savaştığını iddia eden PKK ve yandaşları değil miydi? Bir siyasi çıkar veya câh hırsı için olayları saptırıp, gerçekleri gizleyen ve ABD'ye tam anlamıyla uyumlu siyast izleyen AKP mi, fırsatları değerlendirecektir?

Belki 1980 öncesi Türkiye'si ile 1980 sonrası Türkiye'sini, varları ve yokları ile mukayese ederek, doğruları, objektif olarak araştırırsınız diye bu mektubumu yazdım.

Saygılarımla.

Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: