28 Ekim 2008 Salı

Taklitçilik ve kalkınma

Sayın Hüsnü ÖZYEĞİN
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli
Heyeti Başkanı
İstanbul 27 Ekim 2008


Sayın ÖZYEĞİN;

Esasen zor durumda olan ülkemiz, GLOBAL adı verilen kriz sebebiyle, daha da zora düşmüştür ve bu krizin sonunda, elinde kalan son iktisadî değerlerini de kaybedecektir.

Ülkemizin bu hale düşmesinde siyasî iktidarların rolü kadar, paralı kesimin de rolü vardır. Zira; Türkiye, 28 yıldan beri yanlış ekonomi ve para politikaları ile idare edilmektedir. KUR-FAİZ makasına dayalı DÖVİZ-FAİZ-BORSA üçgeninden ibaret RANTA dayalı bu model; Türkiye’yi ÜRETKENLİKTEN uzaklaştırmış ve YABANCILARA muhtaç hale getirmiştir. Üstelik; başta bankalarımız olmak üzere önemli iktisadî değerlerimiz, vazgeçilmez altyapılarımız yabancıların eline geçmiştir.

29 Aralık 1983 tarihinde yürürlüğe konan TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA KANUNUNDAKİ değişiklikten ve Ağustos 1989 yürürlüğe konan 32 sayılı KONVERTİBİLİTE kararından sonra Türkiye’de her şey değişmiş ve dolar ticareti, en büyük ve en kârlı sektör haline gelmiştir. 1989’dan bu güne kadar geçen süre zarfında ödenen 500 milyar dolar faize rağmen, iç ve dış borç stokunun 500 milyar dolara ulaşmasının gerçek sebebi, uygulanan yanlış EKONOMİ VE PARA POLİTİKALARIDIR: Bu sebeple de Türkiye, gerçek hedeflerinden uzaklaşmıştır Kendi kendine yeterli hale gelememiş, daima başkalarına muhtaç hale gelmiş, dünya üzerinde kurulan her masaya eşit ağırlıkta oturmasını başaramamış, ve “OTUR” denilen yerde oturmak ve “KALK” denilen yerde kalkmak zorunda kalmıştır.

Bu hale düşüşümüzün gerçek sebebi de bellidir:

Başkalarının hedefi galip gelmiştir. Ve bu önemli coğrafyada; kendi kendine yetersiz ve daima başkalarına muhtaç, “OTUR!” denilen yerde oturan, “KALK!” denilen yerde kalkan; iç ve dış gailelerle boğuşan huzursuz, mutsuz bir TÜRKİYE oluşturulmuştur. Bu sebeple de, içte veya dışta meydana gelen krizlerle, büyük kayıplara uğramaktayız.

Öyle zannediyorum ki; bu, son global krizden siz de etkilenmiş ve kayıplara uğramışsınızdır. Bundan sonra hedefiniz, hem kendinizin ve hem de ülkenin kayıplarını telâfi etmek için çalışmak olmalıdır. Bu sayede; paralarını dövizden faize veya faizden dövize taşıyarak büyük rantlar sağlayan paralı kesimimizi sorumlu davranmaya davet etmiş olursunuz. Zira; bu ülkenin yatırıma, istihdama ve üretime ihtiyacı vardır. Ve bilinmelidir ki:

İlimlere MEVZU, sanatlara MODEL veren bir yapı oluşturulmadıkça;TÜRKİYE’nin, gerçek hedeflerine yönelmesi, iç ve dış gailelerden kurtulması, huzur ve rahata kavuşması, asla ve asla mümkün olmayacaktır.

Yapabilecekleriniz bellidir ve gayet kolaydır:
1-Mevcut nakdinizi Türk Parasına çevirmek.
2-Ünivesitenizin bünyesinde bir TEKNOLOJİ ENSTÜTÜSÜ oluşturarak, AR-GE çalışmalarını başlatmak.

Öyle zannediyorum ki; bu iki hususu gerçekleştirdiğiniz takdirde, büyük başarı kazanacaksınız ve bir ilke daha imza atmış olacaksınız. Zira; taklitçilikle, başkalarından sağlanan teknoloji ve bilim transferiyle, kalkınma ve gelişme sağlayan ve büyük medeniyetler kuran bir milleti, tarih kaydetmemiştir.

UNUTULMAMALIDIR:

RÖNESANS döneminin İtalya’da başlamasının en önemli sebebi; şairleri, edipleri, sanatkârları ve bilim adamlarını koruyan MESENLERİN oluşturulmasıdır.

Türk milleti, yaradılışı itibarı ile zeki ve kabiliyetli bir millettir. Türk milletinin kabiliyet ve zekâsı, bütün milletlerin kabiliyet ve zekâsından üstündür. Hüner; o KABİLİYET ve ZEKÂYI kullanabilecek kapıları açmabilmektir. Benim, gıyaben de olsa tanıdığım HÜSNÜ ÖZYEĞİN, bu kapıları açabilecek kabiliyettedir. Bu sebeple sizden, BÜYÜK BİR ATILIM bekliyorum.

Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı.

0216-4181726
0532-4575956

Hiç yorum yok: