10 Ocak 2010 Pazar

İktidar, devlet demek değildir.

Sayın Derya SAZAK,
Sayın Fehmi KORU,
Sayın Mustafa ERDOĞAN,
Sayın Fuat KEYMAN
Politik Açılım Programı
TRT-1 Televizyonu
İstanbul 10 Ocak 2010

Sayın Program yapımcısı ve konuklar;

Devletin Televizyonunda ve doğrudan doğruya “Siyasî amaçlı” propagandaya dayalı programınızı, üzülerek ve umutsuzluğa düşerek izliyorum.

Türkiye’nin iç siyasetiyle uzaktan, yakından ilgisi olmayan ve Türkiye’yi gerçek hedeflerinden uzaklaştırmak için başkaları tarafından yaratılan geçmiş olayları konuşurken, yorumlarken ve irdelerken; hislerinize yenik düşerek aklı, mantığı ve ilmi dışladığınızı görmek, ülkenin geleceği açısından ümit kırıcı ve üzücüdür.

Sizlerin, vatanî bir gerekçeye ve hizmet arzusuna dayandığınızı kabullenmek mümkün değildir. Aksini iddia ederseniz, şu sorulara düzgün cevaplar vermek zorundasınız:

Sizler, hâkim veya Savcı mısınız?
Sizler, tarihçi misiniz?
Sizler, halkı aydınlatmak için kamu görevi yapan köşe yazarları mısınız, yoksa, bir siyasî partinin üyeleri misiniz?
Aradığınız, gerçekten kurallarına göre işleyen bir demokrasi midir?
Aradığınız hukuk devleti, nasıl bir hukuk devleti olmalıdır?
Sizlerin nazarında Hükümet ve Devlet kavramları, ne anlam ifade ediyor?

Geçmişte meydana gelen olayların, meydana getirilen sokak hareketlerinin, ortalığı kasıp kavuran anarşi ve terör tertiplerinin derin devlet, yani, Türk Silâhlı Kuvvetleri tarafından meydana getirildiği gibi; tutarsız, haksız ve itham edici görüş ve yorumlarınızla neyi amaçladığınızı da, bilmek isteriz.

Yargıya intikal etmiş konular hakkında konuşmamanız gerekirken; bazı kişi ve kurumları karalayıcı, itham edici sözler söylemeniz ve yorumlar yapmanız, akla, mantığa ve ilme uygun değildir.

Türkiye’nin siyasî ve iktisadî tarihini, birlikte analiz etmeden, olayların içyüzlerini aydınlatmak ve halkı doğrular istikametinde bilgilendirmek mümkün olamayacağına göre; gelişigüzel ve siyasî taraflılığı açık beyanda bulunmanızın ülkeye ve millete faydası yoktur.

Siyasî iktidarların güçlü olması, önemli değildir. Siyasî iktidarların ellerinde bulundurdukları devlet gücünü, nasıl kullandıkları önemlidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin çalışmadığı, çalıştırılmadığı ülkemizde, hukuk devletinin kurulması, mümkün değildir. Bu gerçeği dikkate almadığınız için, sizleri samimi, doğru ve tarafsız kişiler olarak kabullenmemiz mümkün değildir. Bu sebeple; ya düzgün bir program yapınız veya bu programı yayından kaldırınız. Aksi halde; hem kendinize, hem ülkemize ve hem de milletimize, büyük bir fenalık yapmış olusunuz.

Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı

Hiç yorum yok: