16 Mart 2009 Pazartesi

Değişmeyen gerçekler.

Sayın Bülent ARINÇ
TBMM Başkanı
Ankara 12 Nisan 2006

Sayın BAŞKAN;

“KUTLU DOĞUM HAFTASI” törenindeki sözleriniz, düşündürücüdür.

PEYGAMBER SEVGİSİNİ, gül demeti şovuna dönüştürmeniz ise, ibret vericidir.

Sebebine gelince:

İnsanlık âlemini karanlıktan aydınlığa çıkaran ve insanlık âleminin hakiki kurtarıcısı Hz. PEYGAMBERİMİZ, “İnsanlar, sözleriyle değil; yaptıkları ile değer bulur.” diye buyurmuşlardır.

Ne yazık ki; Müslümanlar, asırlardan beri KUR’AN’DA belirtilen GERÇEK İSLÂMA sırt çevirdikleri için, zillete mahkûm olmuşlardır. İSLÂMLA taban tabana zıt söz ve uygulamalarla, dalâlete düşmüşlerdir.

KUR’AN’IN hemen, hemen her sayfasında, “ÂDİL olunuz, ZULÜM yapmayınız.” Emri olduğu halde; yetim hakkı yiyerek, başkalarının zararına kasalarını doldurarak, hak etmedikleri makam, mevki ve rütbeleri elde ederek, adâletten uzaklaşarak, hem kendilerine ve hem de başkalarına zulmetmişlerdir.

Sayın BAŞKAN;

Gerçek PEYGAMBER SEVGİSİ, Hz. Peygamberimizin HIRA DAĞI’ndan tek başına İSLAMİYETİ ilân ettiği zaman verdiği emirlere uymakla mümkün olur. Ki; o emirler, hiçbir zaman değerini kaybetmemiştir ve KIYAMETE kadar geçerli olacaktır. İşte, o EMİRLER:

1-Aciz insan PUTUNA tapılmayacak. Yani; KULA, kulluk edilmeyecek.
2-FUKARA, inletilmeyecek.
3-GARİPLERİN, sırtına binilmeyecek.
4-ACİZLER, GÜÇSÜZLER, itilip, kakılmayacak.
5-HERKES hakkını, serbestçe alacak.
6-Herkes, yaptıklarının hesabını verecek.

Bu emirler, EVRENSELDİR ve gerçek DEMOKRASİNİN de TEMEL kurallarıdır. Bu emirlerin icapları yapılmadıkça; gül dağıtmanın, tören yapmanın, parlak sözler söylemenin, duygusal davranmanın ve ağlamanın, gözyaşı dökmenin bir anlamı kalmaz. Yapılan etkinlikler de, his istismarından öteye geçemez.

Bu sebeple; Hz. Peygamberimizin sevgi ve muhabbetini gönüllerde yaşatmak isteyenler, her şeyden önce, Hz. Peygamberimizin bu emirlerini, hayata geçirmelidirler. Herkesten önce de ülkeyi yönetenler, nefislerinin hayırlarını ayaklar altına alarak, bu emirlere uymak suretiyle topluma örnek olmalıdırlar. Zira; ülkeyi yönetenlerin yaptıkları, yönetilenler için örnek olur.

Kabul edilmelidir ki; zulüm sahiplerinin işlerine gelmeyen bu emirler hayata geçirilmedikçe; İslâmın gerçek nuru parlamayacak ve ne yapılırsa yapılsın, Hz. PEYGAMBERİMİZ, memnun olmayacaktır. Zira; gerçek İSLÂM DİNİ, sosyal meseleleri ön plânda tutan ve hayata geçirilmesini emreden EVRENSEL bir dindir.

Henüz daha milletvekilliği dokunulmazlığının çözüme kavuşturulamadığı ülkemizde; gül dağıtmayı, peygamber sevgisi olarak ilân etmek ve ölçüsü kabul etmek, bir SİYASÎ GÖSTERİNİN inkâr edilemez delilidir. Ki; bana göre, İSTİSMARIN en büyüğüdür.

İnançlarımın gereği VATANDAŞLIK HAKLARIMI kullanarak duygu, düşünce ve görüşlerimi arz ettim.

Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: