18 Kasım 2009 Çarşamba

Nereye Gidiyoruz?

Sayın Mehmet DÜLGER
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı
Ankara 24 Haziran 2004


Sayın BAŞKAN;


Bu haber, beni düşündürdü. ABD Millî Savunma Akademisi Öğretim Üyesi JUDİTH YAPHE, dikkat çekici ve şaşırtıcı sözler söylemiş. İşte, Söyledikleri:


“Türkiye, tehlike algılaması konusunda artık homojen değil; dahası, sistemin stratejik düşünme mekanizması zayıf ve gittikçe parçalanıyor. Hem BAŞBAKAN, hem DIŞİŞLERİ BAKANI, geleneksel bürokrasi yerine işi, DANIŞMANLARIYLA götürmeye çalışıyor. Bence CÜNEYT ZAPSU, bugün KÜRT KONUSUNDA en güçlü kişi. Açıkça KÜRT KİMLİĞİNE ve KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİNE sempatisini ortaya koyuyor. Yani; KÜRT meselesine bakışta, STRATEJİK bir birlik, artık yok. Biz, “Türkiye” dediğimizde; “Bu konuda ne düşünüyor?” konusuna, AÇIK ve NET CEVAP alamıyoruz. Artık, “TEK TÜRKİYE” yok.” (24.06.2004, Gözcü Gazetesi, Mehmet Türker.)


Sayın BAŞKAN;


Bu satırları okuyunca ürperdim. Demek ki Türkiye, mukadder bölünmeye doğru hızla götürülüyor.

Kanaatim de şudur: İstanbul, önemli ölçüde bölücüleri finanse ediyor. (Bu husus, enine boyuna ve dikkatli biçimde incelenmelidir.)

Gaflet, dalâlet ve hıyanet; netice itibarıyla, birbirlerinden farklı değildir; aynı neticeyi doğurur. Tek farkı şudur:


Hainler, asla ve asla pişman olmazlar ve hattâ, misyonlarına hizmet ettiklerine inanırlar. Gaflette ve dalâlette olanlar elim ve perişan neticeye ulaşıldığında pişman olurlar. Ama; pişmanlıkları bir işe yaramaz ve neticeyi değiştirmez. Aynen; Harzemşah, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin yıkılışlarında olduğu gibi!


Ekonomiye gelince: Tek kelimeyle rezalet! Model, daha fazla yolsuzluk üretiyors ve yağmacıları himaye ediyor.

Ekonomi, IMF ve Dünya Bankası’na; Dış siyaset, ABD’ye; İç siyaset, AB’ye, tam anlamıyla teslim edilmiştir.


Düşünüyorum: Vaktiyle niçin ve kimin için mücadele ettim? İçinde bulunduğunuz ve destek verdiğiniz bu mücadele, boşa mı gitti?

Bilenlerin ve düşünmesini bilenlerin; sahip oldukları bilgileri doğrultusunda, bir uyarları olmayacak mıdır?


Türkiye, bir müstemleke ülkesi ve Türk milleti de, bir müstemleke halkı mı olacaktır?


Saygılarımla.


Ecz. Hüsnü Akıncı

Hiç yorum yok: