26 Eylül 2008 Cuma

BARZANİ VE TALABANİ


Sayın Mehmet Ali Birand
Posta Gazetesi Yazarı 8 Mayıs 2008

Sayın Birand;
8 Mayıs 2008 tarihli ve "Askerin K.Irak tutumu esniyor..." Başlığınızı taşıyan yazınızı okudum.
Bölgede gelişen olaylara hep, başkalarının gözüyle baktığınız için bu mektubumu yazmak zorunda kaldım.
Elbette ki Türkiye'nin bir Irak ve Kuzey Irak politikası olacaktır. Olmalıdır da..Ama; başkalarının politikalarını yok farzederek veya görmezden gelerek, tamamaen ABD, İngiltere ve İsrail'in mutlak anlamda uşakları ve beslemeleri olan Talabani ve Barzani'yi masum göstermeye ve Türkiye'nin muhatabı olarak kabul ettirmeye çalışmanıza da, anlam vermek güçtür. Hele, asker üzerinden politika üretmeye çalışmanız da, yakışıksızdır.
Tutarsız ve tereddüt yaratan ve adeta Türkiye'yi haksızlık yapıyormuş gibi göstermeye çalışan yazıları yazarken, şu hususları da, açıklığa kavuşturmanız lazımdır:
1- Türkiye, Irak'ın Kuzeyinde yaşayan Kürtlere, bugüne kadar nasıl bir haksızlık yapmıştır?
2- Barzani ve Talabani, Türkiye'den nasıl bir zarar görmüşlerdir?
3- Barzani ve Talabani, gerçekten Kürtlerin hakları ve refahı için mi çalışıyorlar, yoksa, ABD, İngiltere ve İsrail'in çıkarlarına mı hizmet ediyorlar?
4- Talabani'yi Irak Devlet Başkanı; Barzani'yi Kuzey Irak hakimi yapan güç ve irade, kimin gücü ve iradesidir?
5- Talabani ve Barzani, açık veya gizli olarak PKK'yı desteklemiyorlar mı?
6- Talabani ve Barzani'nin Türkiye hakkında besledikleri emelleri yok mudur? Türkiye'nin bölünmesi ve Türkiye'deki Kürtleri de kapsayacak bir Kürt Devletinin kurulması için dış destekli ve teşvikli faaliyetleri yok mudur?
7- Barzani ve Talabani, yalnız Kuzey Irak'ta değil, Türkiye hududtları içinde de PKK'ya, her türlü desteği sağlamıyorlar mı?
8- Talabani ve Barzani, kendi insanlarına baskı uygulamasalar ve serbest bıraksalar, gerek Kuzey Irak'taki ve gerek Türkiye'deki Kürtlerin, Türkiye'ye karşı tutum ve davranışları ne olur?
9- Talabani ve Barzani, Kuzey Irak'ta, başta Türkmenler olmak üzere diğer etnik gruplara baskı uygulayıp, zulüm yapmıyorlar mı?
Sayın Biand;
Bu soruların düzgün bir cevabını gayet iyi biliyorsunuz. Kürtler serbest bırakıldıkları takdirde bir problem yaşanmayacağını, Türklerle Kürtlerin her hususta birlikte hareket edeceklerini de gayet iyi bilmektesiniz. Hatta; serbest bırakıldıkları takdirde, Bütün Kuzey Irak halkının Türkiye'ye iltihak edeceklerini de, gayet iyi bilmektesiniz. Türkiye'deki PKK faaliyetlerinin Kürtler tarafından desteklenmediğini; PKK korkusu, bazı aşiret ve tarikatların baskısı sebebiyle sessiz kalmak zorunda olduklarını, inkarı mümkün olmayacak bir şekilde bilmektesiniz.
Ohalde; neden doğrular istikametinde bir kamu oyu oluşturmak ve Türkiye'nin bütünlüğüne zarar verecek oluşumların içyüzünü anlatmak için bir gayretiniz yoktur?
Evet; bulunduğumuz coğrafyanın özellikleri sebebiyle Türkiye, daima iç ve dış husumetlere maruzdur. Bölge hakkında emelleri ve planları olan emperyalist Batı ülkeleri, bu bölgede sulh,sükun, huzur ve güven içersinde yaşayan güçlü bir Türkiye istemezler. Onların istedikleri, daima kendilerine muhtaç ve tabî bir Türkiye'dir. Bu sebeple de, dahilde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için bazı odaklar oluşturmuşlardır.
Bu gerçeği gayet iyi bildiğiniz halde; niçin, başkalarının çıkarlarını koruyan yazılar yazıyorsunuz ve zihinlerde tereddütler yaratıyorsunuz?
Sizin; bir vatani gerekçeniz ve hizmet arzunuz yok mudur?
Gerçekten merak ediyorum.
Saygılarımla. 8 Mayıs 2008

Ecz. Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: