21 Eylül 2008 Pazar

TÜRKİYE VE GLOBAL SERMAYE

Sayın Yiğit BULUT
Vatan Gazetesi Yazarı 28 Ağustos 2008


Sayın Bulut;

27 Ağustos 2008 tarihli ve "Bu ülkede sizin neyiniz var?" başlığını taşıyan yazınızı okudum
Bilenler ve aynı zamanda düşünmesini bilenler için gerçekten, ürkütücü bir yazı yazmışsınız.
Başta bankalarımız olmak üzere önemli iktisadi varlıklarımızı, yabancılara, ikram edercesine kaptırmış durumdayız. Öyle görünmektedir ki; bundan sonra da kalan varlıklarımız, yabancıların olacaktır. Üzücü olanı da, bu durumdan kimsenin rahatsızlık duymamasıdır. Âdetâ herkes, ATATÜRK'ün şu önemli sözünü unutmuştur:

"ÜRETMEDEN, ÇALIŞMADAN, YORULMADAN VE ÖĞRENMEDEN KOLAY YAŞAMAYI İTİYAT HALİNE GETİREN MİLLETLR; EVVELÂ HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRA DA İSTİKLÂLLERİNİ KAYBETMEYE MAHKÛM OLURLAR!"

İnsanlarımız, bir şeyi daha unutmuşlardır veya unutturulmuşlardır. O da; ATATÜRK'ün "GENÇLİĞE HİTABESİ"dir.

Zenginlerimiz ve aydınlarımız, paranın üstündeki yazıdan başka bir hedef ve değer tanımadıkları için geniş halk kitleleri, kendilerini uyandıracak önderlerden yoksun kalmıştır. Olağanüstü yetkilerle donatılan TOKİ, ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ve benzeri kuruluşlar, âdetâ, DEVLET içinde DEVLET haline getirilmişlerdir. Bu durumu görünce elimde olmayarak, bugün Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Abdullah Gül'ün, Meclis'e girdiği 1991 tarihinden 2002 yılının sonuna kadar geçen süre zarfında özelleştirme ile ilgili söylediği sözlerini düşündüm. Tofaş'ın kamuya ait hisselerinin satılmasını, Meclis'e taşıyarak, araştırma konusu yapmışlardı. Bir araştırmacı gazeteci ve yazar, Meclis zabıtlarından bu konularla ilgili bir kitap hazırlasa; herhalde, herkesin ilgisini çeker.

Neyse!...Bugün, Hazine'nin bir duyurusun okuyunca; bundan sonra nelerin olacağını düşünmeye başladım. İşte HAZİNE'nin 25 Ağustos 2008 tarihli duyurusu:

"Devlet İç Borçlanma Senetlerinin ihracında ve ikinci piyasa işlemlerinde etkinliği artırmayı amaçlayan "2008-2009 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sistemi"ne ilişkin hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kapsamda, 2008-2009 döneminde Piyasa Yapıcısı olarak faaliyet göstermesi uygun görülen bankalar, alfabetik sırayla aşağıda yer almaktadır:
1-AKBANK T.A.Ş.
2-DEUTSCHE BANK A.Ş.
3-FİNANSBANK A.Ş.
4-FORTİSBANK A.Ş.
5-HSBC BANK A.Ş.
6-ING BANK A.Ş.
7-T.C.ZİRAAT BANKASI A.Ş.
8-T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
9-T.HALK BANKASI A.Ş.
10-T.İŞ BANKASI A.Ş.
11-T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
12-YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.


Sayın Bulut;

Bu hususla ilgili olarak yorum yapmayacağım. Her türlü yorumu, bilenlerin ve düşünmesini bilenlerin irfanına terk edeceğim. Sâdece merak ettiğim soruları soracağım:

YAKIN BİR GELECEKTE BANKALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA "MİSTER BİLMEM KİM" GELİR VEYA GETİRİLİRSE; ACABA, ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN DURUMU NE OLACAKTIR? OLUŞTURULAN VE OLAĞANÜSTÜ YETKİLERLE DONATILAN BAĞIMSIZ KURUMLARIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ, TÜRKİYE'Yİ VE TÜRK MİLLETİNİ KURTARABİLECEKLER MİDİR?


Televizyonlarda, BÜYÜK ADAM pozuna bürünerek AHKÂM kesen bu kişilerden hesap soracak bir sistem oluşturulamayacak mıdır? Yoksa bu YÜCE MİLLET, aslı esası olmayan ve faydası da bulunmayan yapay gündemlerle oyalanarak, aldatılacak mıdır?

Saygılarımla.

0216-4181726
0532-4576956

Hiç yorum yok: