26 Eylül 2008 Cuma

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ


Sayın Taha Akyol
Milliyet Gazetesi Yazarı 10 Mayıs 2008


Sayın Akyol;
10 Mayıs 2008 tarihli ve "Kürt meselesi nereye?" başlığını taşıyan yazınızı okudum.
Misyonunuzu bilemem; ama, artık bu milleti, yanıltmaktan ve efkarını karıştırmaktan vaz geçiniz! Zira; "Kürt meselesi" diye bir meselemiz yoktu; varmış gibi gösterilerek, hem Türkler ve hem de Kürtler aldatılmıştır. Zira; varmış gibi gösterilen " Kürt meselesinin" arkasında, ABD'nin "Büyük Ortadoğu Projesi" vardır. Bu projenin bir parçası da, "Büyük Kürdistan Devleti" dir. Ve ABD, sadece Irak topraklarında kurulacak bir Kürt Devletine razı değildir; bu oluşuma, Türkiye'nin Güneydoğu'sunu da katma heves ve azmindedir.
Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında ABD, İngiltere ve İsrail, PKK adı verilen terör örgütünü yaratmış, beslemiş ve büyütmüştür. ABD'nin PKK'ya yüklediği misyon; varmış gibi gösterilen "Kürt meselesini", uluslar arası platforma taşımak ve Kürt gençlerine ayrılıkçı fikirler aşılamaktır. PKK, 24 yıldan beri çoluk, çocuk, yaşlı, genç, kundaktaki bebek, Türk, Kürt ayırmaksızın katliam yaparak, bu görevini, başarı ile tamamlamıştır. Şimdi ise ABD, görevini tamamlayan PKK'yı kendi kaderine terk ederk, misyonu, Barzani'ye vermiştir. ABD'nin güçlendirdiği Barzani, Büyük Kürdistan Devletinin oluşumunda görevlidir. Yani; bundan sonra PKK'nın görevini, Barzani üstlenmiştir.
Bu gerçeğe istinaden kimse, "PKK dağıldı" gibi bir ümide kapılmasın; Şimdi PKK, Barzani'dir. Zira; dağda dolaşan ve dağılan PKK militanları, Barzani bölgesine inince, PEŞMERGE oluveriyorlar. PKK'nın 116 kişiden ibaret olduğu söylenen lider kadrosu, Barzani bölgesinde serbestçe dolaşıyor ve rahat ediyor.
Artık PKK'nın bizim için bir önemi kalmamıştır. Artık bizim için önemli olan Barzani'dir. Çünkü Barzani, Büyük Kürdistan hedefinin baş aktörüdür. Arkasında da ABD'nin, İngiltere'nin ve İsrail'in, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında desteği vardır. Yani; Türkiye, İsrail, Kürdistan ve Ermenistan yarım dairesiyle kuşatılacaktır. Bu proje kapsamında;
Irak, parçalanmıştır.
Kürt Devleti kurulmuştur.
Barzani, PKK'nın lideri olmuştur.
Aktütün Karakoluna saldırı aslında, Türkiye'nin hükümranlık alanına saldırıdır. Hesabı sorulacaksa; bunun hesabı, Barzani'ye sorulmalıdır.
Üzülerek ifade edeyim ki; bu hesabı soracak bir siyasi irade göremiyorum. Siyasi irade, AB'ye odaklanmış ve dipsiz kuyuya taş atmakla meşguldür. En büyük ilgi alanı da "Kentsel Dönüşüm" projeleri adı altında arazi yağmalarıyla yerli,yabancı ayırmaksızın, rantiye sınıfı yaratmaktır. Zaten, başta bankacılık ve finans sektörümüz olmak üzere önemli iktisadi birimlerimiz, yabancılara ikram edilmiştir. Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin kullanımı, Yabancıların ve IMF'nin emrine verilmiştir. Üstelik; rezerv tutmanın maliyetini de, biz ödüyoruz. Acı gerçek şudur:
Dış politikamızı ABD'ye,
İç politikamızı AB'ye,
Ekonomimizi de, Dünya Bankası ve IMF'ye endekslemiş durumdayız.
Her halde Atatürk, "İktisadi bağımsızlığı olmayan milletlerin istiklali olmaz!" sözünü, boşuna ve lâf olsun diye söylememiştir!
Sayın Akyol;
İfadelerim, benim görüşlerimdir. İtiraz edebilirsiniz. Ama; size, önemli bir tavsiyem olacaktır. O da, şudur:
Ulaşmakta zorluk çekmezsiniz; Güneri Civaoğlu'nun 2 Şubat 1991 tarihli ve "İki Yarbay" başlığını taşıyan yazısını arşivlerden veya Güneri Civaoğlu'ndan temin ederek, dikkatle okuyunuz. Civaoğlu'nun yazısında konu ettiği hususların önemli bir kısmı, bugün gerçekleşmiştir ve henüz daha gerçekleşmeyen bölümleri de, gerçekleşme yolundadır.
Bu sebeple; gerçeklere yönelerek, Türk milletini, doğrular istikametinde bilgilendiriniz. Aksi halde, hatır için günah işlemiş kişi durumuna düşersiniz. Ki, hatır için işlenen günahlar, günahların en büyüğüdür.
Saygılarımla.

Ecz. Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: