22 Eylül 2008 Pazartesi

KIRILACAK AMPULLER

Sayın Vahap Munyar
Hürriyet Gazetesi Yazarı 14 Ağustos 2008


Sayın Munyar;

14 Ağustos 2008 tarihli ve "Ampullerin kırılacağını yazın; yanlış varsa, hesabını onlara sorarız!" başlığını taşıyan yazınızı okudum.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Akif Şam'ın, "Evet, mevcut ampuller kırılıp, atılacak" sözü, mutlak surette doğrudur.
Enerji yatırımlarını ihmal ederek veya önemsemeyerek zaman yitirenler, enerji açığının tasarrufla sağlanacağını zannetmektedirler. Belki de fırsattan istifade; bazı organize kişilere, yeni kazanç kapıları açacak tarzda kamuoyu oluşturmaya zemin hazırlamaya çalışmaktadırlar. Şöyle ki:
Piyasayı incelerseniz, dükkanlar, Çin malı tasarruflu ampullerle doludur ve kalitesizdir. Kısa sürede bozulmaktadırlar.
Ampul değiştirmek suretiyle tasarruf fikri ortaya atıldığına göre; acaba birileri, Çin'den bol miktarda ampul ithal edip, kamu kurum ve kuruluşlarına satmayı mı düşünmektedir.
Belki hatırlarsınız; hatırlamazsanız, gazete arşivlerinden buldurabilirsiniz:
Recep Tayyip Erdoğan 2003 yılında Başbakan olunca, "Kaldırımlara asfalt döşemekten ziyade taş döşemeyi tecih ediniz. Bu sayede, istihdam da yaratmış olursunuz" şeklinde bir talimat vermişti. Kısa süre sonra da, Çin'den ithal edilen taşlar (granit görüntülü), kaldırımlarımızı süslemeye başlamıştı. Yine hatırlarsınız, Beyoğlu'na döşenen taşlar, proplem yaratmıştı; taşlar sökülüp, yeniden döşenmişti.
Acaba, bu ampul değişikliği konusunda hatırlatma yapıp, ön uyarıda bulunabilir misiniz?
Saygılarımla...

Hüsnü Akıncı.

Hiç yorum yok: