26 Eylül 2008 Cuma

GEÇMİŞİ İNKÂR




Sayın Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan ve AKP Genel Başkanı 13 Mayıs 2008


Sayın Başbakan;
Fırsat buldukça Meclis Grup toplantılarında yaptığınız konuşmalarınızı, dikkatle dinliyorum.
Hemen hemen her konuşmanızda aynı şeyleri söylüyorsunuz ve iktidar döneminizi överek, siyasi amaçlı gösteri yapıyorsunuz.
Siyasi amaçla hareket etmeniz, elbette ki, hakkınızdır. Ama; Grup salonunu, yani, TBMM çatısı altındaki bu mekanı miting alanı haline getirmeniz doğru değildir. Ayrıca; Türkiye'yi 2002 yılında başlamış gibi göstererek, geçmişi yok farzetmeniz de, doğru değildir.
Sık sık kullandığınız "Kayseri'den öteye geçemeyenler" şeklindeki sözleriniz, Türkiye'yi ve Türk milletini iyi tanıyan; tarih ve coğrafya bilen; dünya siyasi tarihini irdelemesini başaran ve dünya coğrafyasında, Türkiye'nin konumunun önemini anlayan insanlarımızı üzmektedir ve hatta kırmaktadır.
Sağlıklı akıl sahiplari ve Türkiye'de olup bitenleri iyi izleyenler için durum bellidir;
Bugünkü Doğu ve Güneydoğu'daki varlığımız, geçmiş iktidarların size bıraktığı önemli bir mirastır. Bu büyük mirası reddetmek ve geçmişi kötülemek, doğru bir hareket olamaz. Yalnız Doğu ve Güneydoğu mu? Hayır! Türkiye'nin sahip olduğu varlığı, size miras olarak bırakılan değerlerdir.
İktidarınız döneminde Doğu ve Güneydoğuya Keban, Karaka'ya, Atatürk Barajları ve hidroelektrik santralleri gibi büyük eserler inşa etmediniz. Türk Telekom, Tüpraş, Petkim, başta olmak üzere büyük sanayi kuruluşları, otomobil fabrikaları, demir-çelik fabrikaları, iktidarınızın kurduğu tesisler değildir. Elektrik dağıtım ve iletişim şebekeleri, iktidarınızın döneminde kurulmuş değildir. Üstelik; iktidarınızın döneminde, başta bankacılık ve finans sektörümüz olmak üzere önemli iktisadi değerlerimiz, yabancılara satılmıştır. Yabancıların kar payı transferleri, gelecek nesilleri sıkıntıya sokacaktır.
İktidar döneminizde Türkiye'nin iç ve dış borçları, ikiye katlanmış; dış ticaret ve cari işlemler açığı, ürkütücü boyutlara ve Türkiye'yi riske sokacak derecede büyümüştür. Orta tabaka erimiş ve fukaralık yaygınlaşmıştır. İşsizlik, ürkütücü boyutlardadır.
Sayın Başbakan;
Alkışlara ve rantiye sınıfının övgülerine bakarak, gerçeklerden ve halkın sıkıntılarından uzak kalmanız doğru değildir. Ülkeyi idare tarzınız, topyekün kalkınmayı ve gelişmeyi sağlayacak tarzda değildir. Ülkenin ve milletin beklentisi, Ülkeyi ve milleti, topyekün kalkınmaya götürecek bir idare tarzıdır.
Evet, gerçektir: Türkiye, 28 yıdan beri yanlış ekonomi ve para politikalarıyla idare edilmektedir. Bu dönem, Türkiye'nin; finanas ve bankacılık kesimiyle (Hazine ve Merkez Bankası tarafından kollanan ve kayırılan kesim), Türkiye'nin ekonomisini istek ve çıkarları doğrultusunda yönlendirmesini başaran ve idareleri baskı altında tutabilen 15-20 holdinge esir edilmiştir. Büyük çoğunlukla tek başınıza iktidara gelmiş olmanıza rağmen, siz de, aynı yanlış yöntemi kullanarak, Türkiye'nin ihtiyaç, öncelik ve hedeflerinden uzak bu idare tarzını devam ettirdiniz.
Bu mektubumu, doğruları gören, söyleyen, eleştiren insanlarımızın mevcudiyetini hatırlatmak için yazdım. Elinize geçip, geçmeyeceğini; gösterildiği takdirde okuyup, okumayacağınızı bilemiyorum. Vatandaşlık hak ve görevlerim gereği demokratik haklarımı kullanarak yazdım. İnancım da, şudur: İktidar döneminiz Türk Siyasi Tarihine, hoş olmayan ifadelerle geçecektir.
Övenlerinizin, "Evet efendim" diyenlerin çok olduğu bir zamanda, eleştiren ve eleştirmeye hazır vatandaşların da bulunduğunu hatırlatmak gayesiyle yazdığım bu mektubumu dikkate alacağınıza inanmaktayım.
Saygılarımla. Hüsnü Akıncı.

0216-3467066
o532-4576956

Hiç yorum yok: